Shopper Marketing - 28/03/2019

Categorie
Algemene opleidingen
Tijd
28 maart 2019 (van 9u30 tot 17u)
Prijs
€599
Score
4.3/5

In deze economisch moeilijke tijden, de marketingbudgetten steeds meer verschuiven van above-the-line (reclame) naar below-the-line (in-store tools) ? Elke geïnvesteerde Euro moet immers meteen resultaat opleveren in de ogen van de bedrijfsleiders. Toch zien we dat de executie van veel promoties niet goed gebeurt, dat ruim de helft van alle nieuwe lanceringen floppen, dat mooie product-proposities er niet in slagen om de weg naar de consument te vinden. Ondanks alle goede intenties en alle investeringen, springt de vonk niet over op het Point-of-Purchase. Fabrikant en retailer slagen er niet in om de shopper te overtuigen...

 

Op basis van zijn ervaring in Category Management, Trade Marketing en Shopper Research, doorloopt trainer Gerald Naelaerts samen met de deelnemers eerst een aantal basisregels inzake shoppergedrag.

In dit deel komen vragen aan bod zoals : wat is het verschil tussen een consument en een shopper, hoe bepalen we shopper profiles, welke factoren spelen een rol in het shoppergedrag, hoe kunnen we shoppers proberen te beïnvloeden, ... ?

In het tweede deel wordt deze verzamelde kennis toegepast tijdens het concreet invullen van een In-store Marketing Plan (aan de hand van het 6P model). Het doel van deze interactieve sessie is de deelnemers een goede basis mee te geven zodat ze die later zelfstandig kunnen toepassen in hun dagdagelijkse functie.

 

Doelpubliek

Al wie betrokken is bij het in-store gebeuren, gaande van Key Accounts, Field Sales Managers, Trade Marketeers, Category Managers, Brand of Product Managers en Formule- of Winkelverantwoordelijken. De cursus richt zich zowel naar deelnemers van fabrikant zijde als van retailer zijde en bevat voorbeelden uit verschillende sectoren (DIY, FMCG, Petrol Stations, Drogisterijen,...). Een shopper is en blijft immers een shopper, ongeacht zijn of haar omgeving en dezelfde principes kunnen overheen de verschillende kanalen toegepast worden.

 

Wat zeggen de deelnemers:

"Journée enrichissante, découverte d'autres secteurs. Journée de partage et de questionnement." - Cindy, VOO

"Heel praktisch, heel erkenbaar" - Florence, Hallmark

"Very good insights and framework shared with the audience by a seasoned subject matter expert." - anoniem

"It was an interesting and enriching course as there was a lot of interaction & example." - anoniem

 

Belangrijkste onderdelen
Verhoog de efficiëntie van uw promoties
Consument versus shopper
Leer hoe je de shopper kan beïnvloeden
In store Marketing Plan
Basisregels in gedrag van de shopper

About the trainer

Na zijn studies aan Universiteit Antwerpen en Vlerick, heeft Gerald zo'n 10 jaar professionele ervaring opgedaan bij Mars (verkoop), AC Nielsen (marketing consultant voor fabrikanten en retailers), Retail Insights (marktonderzoek consultant) en Kuwait Petroleum (analyst / Shop Advisor). Daarna werkte hij in onafhankelijk project management. Sinds 2008 werkt hij voor BrainTower. Zijn sterke punten zijn sterke analytische vaardigheden in combinatie met een pragmatische geest. Hij heeft al verschillende interim projecten succesvol afgewerkt onder andere bij Vandemoortele, Sara Lee H&BC, Texaco, PepsiCo, Spotless Group en Diageo. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende retail kanalen (supermarkten, drogisterijen, benzinestations, etc), en is hij dol op het combineren van deze ervaringen met zijn passie voor het bouwen van bruggen tussen mensen en bedrijven.